Лион и Сент Етиен не излъчиха победител в дербито на 33-ия кръга на френския шампионат. Двата тима завършиха 2:2 на "Стад Жерлан" и това по никакъв начин не им помогна в преследването на целите. 

Все пак домакините могат да са по-доволни от резултата, тъй като наваксаха изоставане от един гол, при положение, че бяха един час с човек по-малко. Но точката не им помага особено в преследването на шампионската титла. 

А мачът започна перфектно за Лион. Още в 24-та минута Клинтън Н'Джие беше изведен в перфектна позиция от Набил Фекир и показа страхотно хладнокръвие, за да открие резултата. 

Но тогава започна ходенето по мъките за домакините. Само пет минути след това Линдзи Розе беше изгонен заради игра с ръка в наказателното поле. Играчите на Лион наобиколиха рефера, имаше сблъсъци, но той беше непреклонен. Макс Градел от 11-те метра беше безпогрешен и изравни 1:1. 

Ударът по Лион, който можеше да коства и мача на тима, дойде точно преди почивката. В 44-та минута Ромен Амума получи страхотен пас и беше изведен на невероятна позиция, запази самообладание и преодоля вратаря - 2:1, а "Стад Жерлан" беше в шок. 

Но домакините не се предадоха. Веднага след подновяването на играта те изравниха, въпреки че бяха с човек по-малко. Набил Фекир изпълни страхотно статично положение и Кристоф Жале с глава от вратарското поле прониза стража за 2:2. 

До края имаше доста напечени моменти, но нямаше повече попадения. В крайна сметка двата тима си взеха само по една точка, която не им е от особена помощ. Лион излезе пак на върха, но само с равен актив с ПСЖ, който е с мач по-малко срещу аутсайдера Метц. Двата отбора са с по 65 точки. 

Сент Етиен пък имаше златна възможност да се докопа до Топ 3 и позициите в Шампионската лига, но с едната точка се изравни само с четвъртия Олимпик Марсилия с по 57, а третият Монако е с 59.