Топреализаторът на Олимпик Лион през настоящата кампания Александър Лаказет пренаписа част от клубната история при днешния успех с 4:2 над Реймс. Френският национал вкара само веднъж в мача, но това бе достатъчно, за да достигне кота от 26 попадения.

Точно толкова отбеляза и Златан Ибрахимович (Пари Сен Жермен) през миналия сезон, за да вземе голмайсторския приз в Лига 1. За Лаказет обаче цифрата 26 има друго значение, тъй като досега в цялата история на Олимпик Лион нито един друг футболист на тима не е успявал да постигне такъв актив за първенство в рамките на един сезон.

23-годишният футболист води с цели 8 попадения на най-близкия си преследвач – Андре-Пиер Жиняк от Олимпик Марсилия, а предвид оставащите 4 мача до края едва ли таранът на „финикийците“ ще може да го измести.

Всъщност що се отнася до топ 5 първенствата на Стария континет Лаказет отстъпва по отбелязани голове единствено на Лионел Меси (36) от Барселона и Кристиано Роналдо (39) от Реал Мадрид.

Нападанието на Лион през настоящия сезон пък функционира забележително добре, като триото Лаказет-Клинтън Нджие-Набил Фекир е изработило общо помежду си 65 гола и асистенции.