Сътворилият голям скандал в Пари Сен Жермен Есекиел Лавеци се оказа големият коз на тима в двубоя срещу Рен от 23-ия кръг на Лига 1. Аржентинецът, който не дойде навреме за началото на подготовката, се разписа за минималния успех с 1:0 и така временно качи тима на второ място в класирането.

Първият половин час на мача беше доста оспорван, като ПСЖ имаш териториален превес, но без да заплаши противника си с нещо повече. Затова едва ли имаше по-учудени от играчите на гостите, които в 29-ата минута допуснаха първата по-опасна атака на шампионите да се превърне в гол. Акцията бе започната от Златан Ибрахимович, който намери Адриен Рабио, а младокът продължи към Хавиер Пасторе. Аржентинецът без да се бави сервира топката за своя сънародник Лавеци, който отблизо вкара с левия крак.

ВИДЕО с красивата атака за гола вижте ТУК!

Парижани можеха да платят скъпо в 34-ата минута, когато Абдулайе Дукуре попречи на размяната на подавания между Давид Луис и Пасторе. Халфът веднага стреля от границата на наказателното поле, ала Салваторе Сиригу изби топката покрая дясната греда.

Второто полувреме започна с пропуск за ПСЖ, като Единсон Кавани не можа да засече по най-добрия начин центриране на Маркиньос и стреля в страни. Две минути по-късно уругваецът получи нов шанс след подаване на Лавеци и този път беше по-точен, ала Беноа Костил опази мрежата си.

Двадесет минути преди края Хавиер Пасторе се измъкна отдясно и стреля, а Кавани безуспешно отклони топката с коляно и тя излезе в аут.

В 75-ата минута нова грешка в играта на домакините, дело на Лавеци, доведе до контраатака за Рен. Кристиан Брюлс нанесе много тежък изстрел от двадесетина метра, а Сиригу не рискува и боксира топката.

Пет минути преди края Рен можеше да си тръгне с хикс, след като Стивън Морейра създаде разбъркване около точката на дузпата, където Давид Луис се пребори с Мохамаду Хабибу и намери начин да изчисти топката.

С победата активът на ПСЖ нарасна до 47 точки, като столичани отстъпват с 1 от лидера Олимпик Лион, който в мача си от кръга се изправя срещу Монако.

Рен от своя страна засега остава десети с 30 пункта.