Бившият френски национал Франк Лебьоф изрази мнение, че Златан Ибрахимович заслужава повече от Тиаго Силва да бъде капитан на Пари Сен Жермен.

Бразилският бранител си навлече доста критики заради поведението си в осминафинала срещу Чили от Световното първенство, когато предпочете да наблюдава изпълненията на дузпи встрани от съотборниците си.

Лебьоф смята, че и той, и Ибрахимович имат огромно влияние върху играта на ПСЖ, но вярва, че шведът е по-добрият избор за лидер на френския шампион, защото умее да владее емоциите си.

„Истинският капитан на ПСЖ е Ибра“, коментира Лебьоф. „Ако той бе изпаднал в ситуацията, в която се озова Бразилия по време на Мондиала, щеше да остане спокойно. Понякога нападателите се интересуват по-малко от колектива, но Ибрахимович винаги дава напътствия на своите съотборници.“

„Силва има проблем с поведението. Понякога се усеща, че не се хвърля достатъчно, друг път направо изпада в паника. Ибра и Силва разполагат с истинско влияние, когато искат нещо от клуба. Те винаги го получават“, допълни Лебьоф.