Кошмарът за колумбийската звезда на Монако Радамел Фалкао най-после е на път да приключи. Травмата в коляното му вече е 100% излекувана и до седмица се очаква отново да се завърне на терена. 

Той скъса кръстни връзки на 26 януари в мач срещу аматьори за Купата на Франция. Заради тази изключително тежка травма му се наложи да пропусне Световното първенство в Бразилия, където фурор направи сънародникът му и доскорошен съотборник при "монегаските" Хамес Родригес. 

Шестмесечното лечение и възстановяване приключи и още следващата седмица той ще участва в приятелския турнир Емирейтс Къп, който ще се проведе на стадиона на английския Арсенал. 

"Кошмарът за Радамел приключи. Той има една седмица да навакса изоставането от останалите. Смятам да разчитам на него в турнира в Лондон. Въпреки че го свързват с трансфер къде ли не, аз смятам да разчитам на него", сподели новият наставник на "монегаските" Леонардо Жардим. 

"Емирейтс къп" ще се проведе в Лондон на 2 и 3 август. Освен домакините от Арсенал и Монако, в него ще участва още и испанският Валенсия.