Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим разкри каква е травмата на българската му звезда Димитър Бербатов. Нападателят напусна терена в началото на второто полувреме в снощния мач със Зенит в Санкт Петербург от Шампионската лига. 

Благоевградчанинът е с изкълчен глезен. Очаква се в близките часове да му се направят и по-подробни тестове. Но според Жардим, травмата не е толкова сериозна и той може да отсъства само няколко дни. 

Бербо така или иначе няма да може да се появи на терена в следващия мач с ПСЖ, тъй като натрупа три жълти картона за по-малко от 10 мача. А в паузата в шампионата заради мачовете на националните отбори, той ще може да се възстанови напълно. 

"Той има изкълчване, не знам дали ще може да се възстанови за този уикенд, лекарите имат думата", беше краткият коментар на Жардим за травмата на българската звезда на "монегаските". 

Нападателят в момента е основният играч на френския тим и се представя на високо ниво. От него се очаква да замести напусналия в посока Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао.