Мускулната травма на Ариен Робен може да доведе до пореден раздор между клубния му тим Байерн Мюнхен и холандския национален тим. Причината е, че възстановяването на 31-годишния футболист тече по план и той би трябвало да е на линия за мача срещу Вердер Бремен на 17 октомври, само че преди този двубой предстоят две важни евроквалфикации за „лалетата“.

Както е известно, холандците са на път да изпуснат дори баражите за Евро 2016 след серия неубедителни резултати, които доведоха да смяната на селекционера Гуус Хидинк с Дани Блинд.

Именно при дебюта на последния при загубата от Исландия с 0:1 Робен се контузи и трябваше да бъде заменен след само 31 минути игра. Състоянието на крилото веднага изправи Байерн нащрек, който бързо организира прегледи, а след проучването на резултатите от тях започна и лечението.

По всичко личи, че Робен няма да бъде готов за дербито срещу Борусия Дортмунд в началото на следващия месец, което е точно преди паузата за националните отбори. Въпреки това има голяма вероятност Холандия да повика футболиста в редиците си за закючителните мачове от групата срещу Казахстан и Чехиа, а опасенията на баварците са да не се стигне до нова контузия. Има голяма вероятност мюнхенци да се противопоставят на повиквателната и да задържат Робен, което няма да бъде първият конфликт между двете страни.