Дисциплинарната комисия на УЕФА в петък ще обяви, че квалификационният мач от Европейското първенство - 2016 между Сърбия и Албания трябва да бъде игран на неутрален терен, както и наказание за сръбския национален отбор да играе у дома мачове без зрители до края на квалификациите, съобщава белградският вестник "Политика".

Наказанието е заради прекратяването на мача от 14 октомври на стадион "Партизан" в Белград, както и нахлуването на феновете на терена по време на срещата в Група I между Сърбия и Албания. В края на първото полувреме над терена беше пуснат малък безпилотен самолет с дистанционното управление, на който беше закачен албански политически лозунг. Сръбският защитник Стефан Митрович хвана банера и го дръпна надолу, а след това играчите от двата отбора влязоха в сблъсък. В този момент няколко сръбски фенове нахлуха на терена и се опитаха да атакуват албанските футболисти. Главният съдия – англичанинът Мартин Аткинсън реши да прекрати мача, а след това и го отмени. До този момент нямаше отбелязан гол.

Според източници на "Политика", на участниците в конфликта ще бъдат наложени сериозни глоби, а Футболният съюз на Сърбия вероятно няма да обжалва наказанието.

Дисциплинарната комисия на УЕФА разгледа случая в четвъртък, а в петък трябва да обяви решението си официално. /БГНЕС