Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош не води отбора си от резервната скамейка заради наказание, но след мача със Сърбия, спечелен с 2:1, говори пред стадиона с журналистите. Той се изказа ласкаво за отборното поведение, което демонстрира звездата на тима Кристиано Роналдо.

"Отборът показа великолепен пример за саможертва. Всички видяха как Кристиано Роналдо се бие за всяка спорна топка и се връща да играе в защита. Нашата игра и резултатът срещу сериозен отбор като Сърбия ни дават оптимизъм за бъдещето", доволен беше опитният специалист.

"Не мога да си помисля, че футболистите се заблуждават, че едва ли не сме се класирали на Евро 2016. Тази победа е добра най-вече от тази гледна точка, че отново държим съдбата в ръцете си."

"Но трябва да се знае, че имаме още четири мача - три като гости и един у дома. Ако играем с такова настроение, на всеки ще му бъде трудно да ни победи", сподели задоволството си специалистът.

Той добави, че плановете му били да не позволи на сърбите в нито един момент да си помислят, че ще диктуват събитията и темпото на терена и това се получило. "Уважаваме всеки съперник, но нашата футболна философия е да доминираме с топката и се получи", обясни бившият наставник на Гърция./БТА