Кристиано Роналдо рискува да пропусне Евро 2016, ако в сряда вземе участие в мача от Шампионската лига между Реал Мадрид и Манчестър Сити. Подобно мнение изказа лекарят на националния тим на Португалия Нуно Кампос.

31-годишният нападател на „кралския клуб“ пропусна последните три мача на тима заради леко разкъсване на мускулни влакна. Полуфиналът в Шампионската лига срещу „гражданите“ обаче е далеч от решен, след като първият мач в Англия приключи при резултат 0:0.

Очаква се Зинедин Зидан да гласува доверие на звездата си, въпреки че пускането му в игра може да влоши значително здравословното му състояние. За това предупредиха от лекарския щаб на Португалия.

През 2014 година Роналдо имаше подобен проблем, след като замина за Мондиал 2014 с травма в коляното.

„Ако наистина става дума за микро-разкъсване, то възстановяването трае между 18 и 21 дни. Заздравяването отнема от 12 до 14 дни, а нови пет-седем дни са необходими, за да може мускулът да започне да работи нормално отново“, коментира д-р Кампос.

„Ако вземем под внимание тези срокове, той не трябва да играе до 10 май. Роналдо трябва да пропусне мача срещу Сити, както и двубоя срещу Валенсия на 8 май. Ако играе, той рискува усложняване на контузията и би поставил под въпрос участието си на Европейското първенство.“, предупреди още специалистът.