Хърватия записа четвърта победа в евроквалификациите. Хърватите разбиха с 5:1 Норвегия при домакинството си в мач от група „Н“. По този начин „шахматистите“ запазиха първото си място в групата.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в 9-та минута, когато Стефан Йохансен стреля от фаул, но защитник на Хърватия успя да избие топката.

Марсел Брозович стреля много опасно от границата на наказателното поле на Норвегия в 20-та минута, но Ниланд успя да избие в корнер.

Хърватия поведе в резултата в 30-та минута, когато Ивица Олич подаде към Марсело Брозович, който стреля от дистанция и изпрати топката в долния ляв ъгъл на неубедителния Ниланд.

Хърватия удвои своята преднина в 54-та минута, когато Иван Ракитич подаде към Иван Перишич, който стреля от границата на наказателното поле на Норвегия и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Ниланд.

Домакините отбелязаха трети гол в 66-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Норвегия, Марио Манджукич свали с глава към Ивица Олич, който отблизо прокара топката между краката на Ниланд и направи резултата 3:0.

Съдията Карлос Веласко Карбайо свири дузпа за Норвегия в 69-та минута, след като Ведран Чорлука събори Терик Елиунуси в наказателното поле на Хърватия. Чорлука получи и жълт картон от испанския арбитър. Елиунуси изпълни дузпата, но разтресе левия стълб на вратата на Даниел Субашич.

Хърватия доигра мача с човек по-малко, след като Ведран Чорлука бе изгонен за втори жълт картон в 74-та минута.

Норвегия отбеляза почетното си попадения в 81-та минута, когато Алекс Тетей с далечен удар изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Субашич.

Хърватия стигна до четвърти гол в 87-та минута, когато Дарио Сърна центрира от корнер в наказателното поле на Норвегия, където Гордън Шилденфелд засече топката с глава и я прати във вратата на Ниланд.

Хърватия направи още по-убедителна победата си дълбоко в добавеното време на мача, когато Лука Модрич подаде към Данил Пранич, който стреля, но Ниланд успя да боксира. Топката се върна в Пранич, който този път не сбърка и оформи крайния резултат в мача.

По този начин Хърватия остана непобеден при домакинства в евроквалификации.

В другия мач от групата Азербайджан спечели с 2:0 срещу Малта.

Хюсейнов даде аванс за домакините в 4-та минута. Назаров отбеляза втория гол за Азербайджан в добавеното време на мача.

Хърватия е на първо място в групата с 13 точки, докато Норвегия остана на трета позиция с 9 точки. Азербайджан записа първи точки в актива си и вече има 3, докато Малта остана с 1 точка.