Русия вкара гол дълбоко в добавеното време, за да стигне до равенство 1:1 срещу Англия в мача от група „В“ на Европейското първенство, който се игра на „Велодром“ в Марсилия. Англичаните поведоха с гол на Ерик Дайър, но попадение на Василий Березуцки секунди преди края на срещата спаси руснаците от поражение на старта на първенството. Англия отново не успя да започне с победа на европейски първенства. 

Определете играча на мача Англия - Русия ТУК!

Първата опасност в мача бе в 7-та минута. Кайл Уокър подаде към Адам Лалана, който стреля, но Игор Акинфеев спаси.

Русия имаше възможност да затрудни Джо Харт в 17-та минута от статично положение. След центриране от фаул в наказателното поле на Англия, Сергей Игнашевич стреля с глава, но Джо Харт внимаваше и спаси.

Англичаните направиха невероятен пропуска в 23-та минута. Адам Лалана стигна първи топката в наказателното поле на Русия, след което отправи диагонален удар, но встрани от десния стълб на вратата на Игор Акинфеев.

Уейн Рууни отправи много хубав удар от фаул от границата на наказателното поле на Русия в 55-та минута, но изпрати топката над напречната греда в аут. 

Олег Шатов, в 59-та минута центрира от корнер в наказателното поле на Англия, където Ерик Дайър за малко не си отбеляза автогол, но след намесата на Джо Харт топката бе избита в нов ъглов удар.

Игор Акинфеев се отличи с много силно спасяване в 71-та минута. Адам Лалана комбинира с Уейн Рууни, който шутира, но Акинфеев се разтегна и успя да спаси, а след това топката се спря и в напречната греда.

Англия поведе в 73-та минута, когато Ерик Дайър изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и изпрати топката във вратата на Игор Акинфеев.

Русия успя да изравни във втората минута на добавеното време на срещата. След центриране в наказателното поле на Англия, Василий Березуцки стреля с глава и изпрати топката във вратата на Джо Харт.

По този начин Англия и Русия поделиха точка на старта на Европейското първенство. Уелс има 3 точки в групата, след като по-рано през деня спечелиха с 2:1 срещу Словакия.  

Съставът на Англия: 1. Джо Харт – 2. Кайл Уокър, 5. Гари Кейхил, 6. Крис Смолинг, 3. Дани Роуз – 20. Деле Али, 17. Ерик Дайър – 8. Адам Лалана, 10. Уейн Рууни, 7. Рахийм Стърлинг – 9. Хари Кейн

Съставът на Русия: 1. Игор Акинфеев – 3. Игор Смолников, 4. Сергей Игнашевич, 14. Василий Березуцки, 21. Георги Шченников – 5. Роман Нойщедтер, 13. Александър Головин,10. Фьодор Смолов, 17. Олег Шатов, 9. Александър Кокорин - 22Артьом Дзюба