Германия отнесе Словакия с 3:0 в осминафиналния мач от Европейското първенство, който се игра на стадион „Пиер-Моро“ в Лил. Бундестимът се представи изключително силно, докато словаците не успяха да се противопоставят на своя съперник.  

ОПРЕДЕЛЕТЕ ИГРАЧА НА МАЧА ТУК!

Германия натисна своя съперник в самото начало на мача и в 7-та минута Тони Кроос центрира в наказателното поле на Словакия, след което Сами Кедира стреля с глава, но Матуш Козачик успя да избие в корнер.

Германия поведе с 1:0 в 8-та минута. Жером Боатенг с удар от разстояние изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Козачик, който не се намеси по най-добрия начин.

Съдията Марчиняк свири дузпа за Германия в 12-та минута, когато Йосуа Кимих центрира в наказателното поле на Словакия, където Марио Гомес бе задържан и съборен в наказателното поле от Мартин Шкъртел. Шкъртел получи жълт картон. Месут Йозил пропусна дузпата. Той стреля в левия ъгъл, а Козачик спаси. 

Германия продължи да доминира и в 23-та минута след центриране в наказателното поле на Словакия, Марио Гомес свали топката с глава към Месут Йозил, който стреля от чудесна позиция, но встрани от десния стълб на вратата на Козачик.

Словакия изненадващо може да изравни резултата в 41-та минута, когато Пекарик центрира в наказателното поле на Германия, където Куцка стреля с глава, но Мануел Нойер направи невероятно спасяване.

Германия удвои своята преднина в 43-та минута, когато Юлиан Дракслер направи много добър пробив, след което подаде към Марио Гомес, който отблизо не пропусна да вкара.

Словаците започнаха оптимистично второто полувреме и в 48-та минута Марек Хамшик подаде към Юрай Куцка, който стреля, но Мануел Нойер спаси.

Германия отбеляза трети гол във вратата на словаците в 63-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Словакия, Хумелс игра с глава, след което Дракслер от близо от воле разстреля Козачик.

Германия можеше да вкара четвърти гол в добавеното време на срещата. Месут Йозил направи добър пробив и подаде към Тони Кроос, който стреля, но Козачик спаси.

Така Германия се класира на четвъртфиналите на Европейското първенство, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Италия и Испания.

Германия: Мануел Нойер, Йосуа Кимих, Матс Хумелс, Джером Боатенг (72-Бенедикт Хьоведес), Йонас Хектор, Тони Кроос, Сами Хедира (76-Бастиан Швайнщайгер), Томас Мюлер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер (72-Лукас Подолски), Марио Гомес

Словакия: Матуш Козачик, Петер Пекарик, Мартин Шкъртел, Ян Дюрица, Норберт Дьомбер (84-Корнел Салата), Патрик Хрошовски, Милан Шкриняр, Марек Хамшик, Юрай Куцка, Владимир Вайс (46-Ян Грегуш), Михал Дюриш (64-Станислав Шестак)