Футболистът на Шалке 04 Леон Горецка заяви, че Германия е фаворит на Европейското първенство, което стартира на 10 юни във Франция. Според него домакините също имат големи шансове да триумфират в края на турнира. 

„В състава имаме много важни футболисти, като се започне от Мануел Нойер и се стигне до Томас Мюлер. Отборът е добре балансиран и във всяка една зона има ключови футболисти“, коментира Горецка. 

„За първи път турнирът е с толкова много отбори. Ще бъде много интересно. Малко по-дълго ще продължи надпреварата, което със сигурност ще е от значение, като се има предвид тежкия сезон, който завърши само преди дни. Не мисля, че първенството ще бъде толкова по-различно от предишните, въпреки че на него ще участват някои нови отбори. Със сигурност ще бъде по-трудно да се спечели“, добави халфът. 

„Германия е фаворит на турнира, но Франция също е много силен отбор, а освен това те са домакини и ще бъдат допълнително мотивирани. Очаквам Белгия да бъде изненадата на турнира и да се представят много силно“, каза още Леон Горецка.