Националният селекционер на Италия Антонио Конте заяви, че е наясно с това кои играчи ще вземе за Европейското първенство във Франция.

„В главата си аз знам кои играчи ще взема за Европейското първенство. Моите идеи са много ясни. Имам само някои дребни въпросителни. Мога да кажа, че в момента списъкът ми е от 24 или 25 футболисти. Трябва да реша да взема четирима или петима нападатели. Това е един от въпросите, на които трябва да намеря отговор“, коментира Конте.

„Тази седмица ще видим какво е състоянието на Рикардо Монтоливо и Тиаго Мота, които имат най-сериозни проблеми от състава. Контузиите на Клаудио Маркизио и Марко Верати промениха плановете ми. Говорих и с Андреа Пирло, като дори пратих хора да го видят в САЩ, но след това взехме решение, че не влиза в нашите планове, които са много ясни“, добави селекционерът на Италия.

„Не беше лесно да направя този избор, тъй като бих искал да взема на европейското Ачерби, Де Силвестри и Сориано, но трябваше да се съобразявам с международния им опит.“

„Монтоливо и Мота, ще разберем в следващите дни колко тежки са травмите им и дали ще останат в групата за първенството. Нямаме време да чакаме никой, а те знаят много добре това. Имаме нужда от здрави футболисти, които са готови веднага да работят на пълни обороти за тима. Инсиние е новият Джовинко? Имат много общи неща, като на 4-3-3 играят отляво и Инсиние може да се справи чудесно на този пост."

:Имаме два мача с Шотландия и Финландия, много силни физически отбори, какъвто са и Ирландия. Именно затова направихме този избор, за да видим какъв мач ни очаква. От моите футболисти искам само едно - да мечтаят. Късметът не е на наша страна досега, но се надявам на първенството да се обърне и да бъде с нас. Залагам на опита на играчите на Ювентус в дефанзивен план. Тази защита дава гаранция, като се надявам да помогне на новите. Работих с тях дълги години и се надявам да прехвърлят манталитета на победители и в националния тим", каза още Антонио Конте.