Слабото представяне на холандския национален отбор продължава. Доскоро едно от световните страшилища във футбола, сега "лалетата" редуват посредствени резултати.

Поредният такъв беше в контролата с Ирландия. Тя беше част от подготовката на "детелините" за Европейското първенство във Франция, на което противникът им в този мач няма да участва. 

Момчетата на Мартин О'Нийл стигнаха до равенство 1:1, но бяха близо до победата. Островитяните поведоха в 30-та минута с попадение на Шейн Лонг и дълго държаха инициативата и преднината си. 

Те отправиха пет пъти повече удари към вратата от противника си, но не бяха точни. Докато холандците изравниха с първия си точен изстрел в 85-та минута, когато точен беше Люк де Йонг и оформи крайното 1:1. Интересното е, че нападателят се беше появил на терена само две минути по-рано. 

Освен тази проверка, ирландците имат още един мач до началото на Европейското първенство. Следващият съперник се нарича Беларус, а битката отново ще е на Зеления остров. Битката е на 31 май. 

Ирландците са в една група с Италия, Швеция и Белгия на Европейското, като са определяни като тотален аутсайдер в тази звездна компания.