Мениджърът на Англия Рой Ходжсън бе впечатлен от дебюта на Маркъс Рашфорд, който игра по впечатляващ начин при успеха с 2:1 над Австралия, вкарвайки гол само след 3 минути игра.

"Това е фантастично. Той се справи добре, доволен съм от него. Умори се малко през второто полувреме, но това е нормално. Какъв дебют!", заяви Ходжсън.

"Попитахте ме преди, дали мисля, че той е способен да се справи със ситуацията и получихме звучно 'да'."

Рашфорд изненадващо бе включен в разширения състав на Англия, а срещу Австралия впечатли за сметка на Даниек Стъридж, който не взе участие в мача заради контузия.

Сигурни за Евро 2016 са Хари Кейн, Джейми Варди и капитанът Уейн Рууни, което значи, че Ходжсън ще вземе само още един нападател във Франция, а това значи, че някой измежду Рашфорд или Стъридж ще остане извън борда.

Мнозина специалисти са на мнение, че с представянето си срещу Австралия Рашфорд вече е с едни гърди пред Стъридж, но Ходжсън отказа да даде мнението си по въпроса.

"Нека изчакаме и ще видим. Имам време до вторник. Той определено би намерил място в която и да е група от 23-а, но трябва да направя различни избори."

"Не зависи от физическото състояние. Мисля, че съмненията ми бяха отговорени. Имахме два мача и много тренировки, така че не мисля, че ще използвам някакво оправдание."

"Ще е интересно да видим как ще премине Стъридж през уикенда. Надявам се да тренира в понеделник. Ако случаят е такъв, то контузията няма да е причина за мен да го оставя извън състава. Никои решение няма да е свързано с контузии."