Бастиан Швайнщайгер ще бъде на линия за Европейското първенство по футбол. Това сподели самият полузащитник, на пресконференция в Аскона.

Там Бундестимът е на лагер преди старта на Евро 2016.

От базата в Швейцария, Швайни успокои немските фенове, че ще играе на шампионата на Стария континент.

"Добре съм, непрекъснато говоря с физиотерапевтите и медицинския щаб," коментира полузащитникът на Ман Юнайтед. "Направих всичко, което бе нужно. Последният ядрено-магнитен резонанс, направен от доктор Мюлер-Волфарт, изглеждаше много добре. Уверен съм и се опитвам да съм близо до отбора в тренировките. Следвам плътно плана за възстановяване и всичко изглежда добре."

Селекционерът Йоаким Льов също донесе добри новини, като обясни, че контузията на Матс Хумелс от финала за Купата на Германия не е тежка. "Матс Хумелс има леко разкъсване в прасеца, ще пропусне няколко дни. Но няма опасност да не играе на Европейското. Все пак не мога да прогнозирам колко точно ще пропусне, ще преценяваме ден за ден," каза Льов.

Той коментира и проблема с терористични атаки и завишените мерки за сигурност, които очакват всички отбори в хода на Евро 2016.

"Вероятно ще имаме специален разговор по въпроса с отбора. Аз лично имам доверие на властите в Париж, които вероятно ще засилят мерките за сигурност. Това го имаше и в Бразилия, и в Южна Африка. Така че нямаме притеснения, надявам се, че няма нищо да ни се случи, и мачовете ще се изиграят мирно и спокойно, в духа на феърплея," завърши Йоаким Льов.