Селекционерът на Франция Дидие Дешан излезе пред медиите, за да разясни ситуацията с многото контузии в тима.

Дни преди началото на Евро 2016, на което Франция е и домакин, Рафаел Варан окончателно отпадна от състава, а неговото място зае Адил Рами.

С травма е и Жереми Матийо, но Дешан заяви, че не е сериозна.

"Варан е аут за дълго, и неопределено време, така че реших да не го взимам. Неприятен удар по нашия отбор, но трябва да мислим за колектива, това е целта пред нас," заяви Дешан.

"Рами не бе резерва, той просто имаше мачове с клуба си до събота. Имаме избор при защитниците, не исках двама, които играят с ляв крак," обясни още той. "Можех да оставя Рами в резервите, но не исках, а след това трябваше да реагирам бързо. Не ме притеснява отсъствието на Варан, просто не е приятно. Вярвам на играчите си, просто трябва да намерим най-доброто решение. Рами направи отличен сезон, а от преди има и опит в международни мачове."

"Матийо няма да пропусне Европейското. Контузията му не е тежка, така че за първия мач ще е на линия. Ще пропусне само контролата с Камерун," допълни Дешан. Той разкри, че в неделя сутрин ще освободи футболистите, които няма да използва, т.нар. резерви.

"Фактът, че Умтити и Перен нямат международен опит няма да се отрази на моето решение," каза още старши треньорът.

"Няма нужда да убеждавам играчите си, че могат да спечелят Евро 2016. Вярвам им и знам, че и те си вярват," завърши Дидие Дешан.