Националният отбор на Белгия показа, че ще е корав съперник, който навлиза във форма точно за Евро 2016. Това си пролича в контролата на "червените дяволи" срещу силния тим на Швейцария. 

Двата бойки състава се срещнаха в Женева, като гостите надделяха с 2:1. Но до този успех не се стигна никак лесно, като момчетата на Марк Вилмотс имаха нужда от пълен обрат, за да се доберат до победата. 

В 31-та минута Блерим Дземаили откри за домакините, но радостта им не трая дълго. Само три по-късно звездата в атака на белгийците Ромелу Лукаку възстанови равенството с хубаво изпълнение. 

Развръзката в тази битка дойде в последните минути. Първо в 81-та минута Харис Сеферович от състава на Швейцария беше изгонен с директен червен картон. А само две минути след това Лукаку намери Кевин де Брюин на изгодна позиция и звездата на Манчестър Сити се разписа за 2:1. 

На "червените дяволи" им предстоят още две контроли до началото на Евро 2016. Първо на 1 юни те се изправят срещу Финландия, а четири дни по-късно домакинстват на Норвегия. Първият мач на Европейското е на 13 юни с Италия. 

Швейцарците пък са по-напред в подготовката и ще изиграят само още една проверка. Тя ще е на 3 юни у дома срещу Молдова, а първият мач на Европейското е на 11 юни срещу Албания.