Отборът на Англия продължи наказателната си акция в квалификационна група Е за Евро 2016. Възпитаниците на селекционера Рой Ходжсън записаха пета поредна загуба от пет мача до този момент. Този път в жертва на „трите лъва“ се превърна тима на Литва. На „Уембли“, домакините се наложиха безпроблемно с 4:0, а головете бяха дело на четирима различни футболисти – Уейн Рууни, Дани Уелбек, Рахийм Стърлинг и дебютанта Хари Кейн.

Така Англия събра актив от 15 точки от толкова възможни. Футболистите на Ходжсън са реализирали общо 15 гола и са допуснали само един.

Мачът започна отлично за „трите лъва“ и още 4-ата минута капитанът на домакините Уейн Рууни излезе на стрелкова позиция, но стреля в десния страничен стълб. Само две минути по-късно обаче, нападателят на Манчестър Юнайтед не сгреши.

Дани Уелбек се оказа на стрелкова позиция и стреля силно отдясно по диагонала, вратарят на Литва изби топката, която попадна на главата на Уейн Рууни, който с лекота я прати в мрежата от няколко метра.

Домакините тотално доминираха на терена, а футболистите на Литва рядко стигаха до наказателното поле на Джо Харт.

В заключителните минути на първата част англичаните отново увеличиха оборотите и това даде резултат. В предпоследната минута на полувремето Англия поведе с 2:0. След центриране на Джордан Хендерсън отляво, Дани Уелбек успя да стреля с глава, топката рикошира в тялото на бранител и се озова в мрежата. Голът бе записан на името на Уелбек, тъй като топката попадаше в рамките на вратата преди рикошета.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено, домакините продължиха да имат превес в играта и съвсем логично реализираха нови два гола. Рахийм Стърлинг се разписа в 58-ата минута след прекрасен пас на Рууни.

Дебютантът в редиците на англичаните Хари Кейн също записа името сред голмайсторите с точен изстрел в 73-ата минута.

В другия мач от група Е, преследвачът на Англия – Словения очаквано нямаше никакви проблеми срещу абсолютния аутсайдер Сан Марино. Домакините се наложиха с 6:0 а головете бяха дело на Йосип Иличич, Кевин Кампл, Андрас Струна, Ниливое Новакович, Деян Лазаревич и Бранко Илич.

Швейцария също надделя над Естония с 3:0 и запази третото си място в подреждането.