Вратарят на Милан Диего Лопес заяви, че изпитва болка от липсата на уважение от страна на националния селекционер на Испания Висенте дел Боске към себе си.

Лопес обясни, че се чувства оскърбен от факта, че е отпаднал в последния момент от състава на „Ла Фурия“ за Мондиала през 2014-а година и добави, че е имал най-големи надежди да се изяви с държавния тим именно по времето, когато бе титуляр в Реал Мадрид.

Припомняме, че от Кралския клуб Лопес премина в Милан. През настоящата кампания стражът има 8 мача с „росонерите“, последният от които бе на 17 октомври. След това медиите на Ботуша информираха, че Лопес се е конфронтирал с тогавашния наставник на тима Синиша Михайлович.

„Имах надежди, когато бях титуляр в Реал Мадрид. Но това, което се случи е разочароващо. Седмицата преди заминаването за Бразилия, отпаднах от групата“, започна Лопес.

„Никога не съм разговарял с Висенте дел Боске за тези неща. Смятам, че нещата могат да се правят по друг начин“, каза още стражът.

„Това, което ме боли е липсата на респект от страна на националния селекционер. Той избягваше дори да споменава моето име, когато го питаха за мен. Той не оценяваше моята работа“, каза още Лопес.

„Икер и аз се познаваме от 18 години. Излизали сме да вечеряме заедно, но с времето нещата се промениха. Винаги сме се уважавали като колеги“, добави Лопес.