Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов посъветва Марио Гьотце да си намери нов отбор и да напусне Байерн Мюнхен.

Около атакуващия плеймейкър почти всяка година бъка от трансферни слухове, ала всички индикации сочат, че сега той наистина може да напусне баварския гранд. След идването си от Борусия Дортмунд през 2013 година техничарят така и не можа да убеди, че заслужава титулярно място за сметка на Франк Рибери, Ариен Робен или Томас Мюлер.

Наскоро медиите в Германия разкриха и същината на частен разговор между Гьотце и бъдещият треньор на Байерн Карло Анчелоти, в който италианецът е уведомил играча, че не попада в плановете му. Това дава още поводи да се пише, че Гьотце може да се присъедини към бившия си наставник Юрген Клоп в Ливърпул. 

Бекенбауер: За Гьотце е по-добре да последва Клоп в Ливърпул 

Самият Льов приветства смяна на обстановката за щастливия си жокер, който се разписа победно във финала на Мондиал 2014. „Мога да кажа, че като цяло промяната може да освободи някои сили – всичко това заради новата обстановка, новите предизвикателства, новите стимули“, каза селекционерът на Германия.

„Вижте развитието на Тони Кроос. В Байерн Мюнхен той беше стрхотен, а в Реал Мадрид направи още един скок в играта си. Гьотце се нуждае от треньор , който иска да го притежава в отбора си. Това съвсем не е критика към Байерн или пък към Хосеп Гуардиола.“

На Евро 2016 Германия стартира в група С, където са още отборите на Полша, Северна Ирландия и Украйна.