Селекционерът на Германия Йоаким Льов избра първоначалната си група за Евро 2016. В нея попаднаха 27 футболисти, като четирима от тях ще отпаднат преди крайния срок за оповестяване на официалния състав за Европейското първенство. 

Интересното е, че сред избраниците на специалиста попадна само един тежък таран, в лицето на Марио Гомес. В първоначалния списък попада и контузеният капитан Бастиан Швайнщайгер, който обаче ще е в надпревара с времето, за да е в окончателния списък. 

Халфът все още не е напълно възстановен от контузията в коляното, която получи в края на март с екипа на Манчестър Юнайтед. Той отпада за последните два мача за сезона на "червените дяволи", но все още има някаква надежда да е на линия за Евро 2016. 

В състава са още и младоците Йосуа Кимих от Байерн и Юлиян Бранд от Байер Леверкузен, които все още нямат официален мач за Германия. В тези 27 избраници на Льов има 14 световни шампиони от Бразилия преди две години. 

Ето и 27-те избраници на Бундестима:

Вратари: Мануел Нойер (Байерн), Бернд Лено (Байер Леверкузен), Марк-Андре Тер Стеген (Барселона);

Защитници: Жером Боатенг (Байерн), Емре Джан (Ливърпул), Йонас Хектор (Кьолн), Бенедикт Хьоведес (Шалке), Матс Хумелс (Борусия Дортмунд), Шкодран Мустафи (Валенсия), Себастиан Руди (Хофенхайм), Антонио Рюдигер (Рома);

Халфове: Карим Белараби (Байер Леверкузен), Месут Йозил (Арсенал), Юлиян Бранд (Байер Леверкузен), Юлиян Дракслер (Волфсбург), Марио Гьотце (Байерн), Сами Кедира (Ювентус), Йосуа Кимих (Байерн), Тони Кроос (Реал Мадрид), Лерой Сане (Шалке), Андре Шюрле (Волфсбург), Бастиан Швайнщайгер (Манчестър Юнайтед), Юлиян Вейгъл (Борусия Дортмунд);

Нападатели: Лукас Подолски (Галатасарай), Марко Ройс (Борусия Дортмунд), Томас Мюлер (Байерн), Марио Гомес (Бешикташ).