Селекционерът на Италия Антонио Конте бе замесен в скандала с контузията и на Клаудио Маркизио и по-специално със срока, през който играчът на Ювентус ще отсъства от терените.

Първоначалните сведения бяха за скъсана предна кръстна връзка на коляното, което накара Конте да освободи Маркизио от лагера на отбора преди мача с България. Впоследствие се оказа, че повторните прегледи са показали, че травмата на играча е доста по-лека от първоначалните прогнози за неколкомесечно отсъствие и той ще се възстанови до две-три седмици.

Президентът на италианската федерация Карло Тавекио говори пред Gazzetta dello Sport по този повод и сподели, че селекционерът се чувства раздразнен и дори шокиран след скандала.

„Видях се с него тази сутрин. Конте е шокиран и ядосан от всичко това, което се появи по негов адрес в социалните мрежи от вчера досега. Ядосва се, че му приписват отговорност, каквато не би трябвало да носи в случая“, каза Тавекио.

Самият Конте бе доста студен пред камерите на Sky и с хладен тон отвърна на въпроса: „На италианския национален отбор или на Ювентус ще натежи повече отсъствието на Маркизио?“.

„Стига сте се опитвали да противопоставяте моето минало на моето настояще. Защо не ми задавахте подобни въпроси, когато бях в Юве?“, запита риторично Конте, който водеше именно „Старата госпожа“, преди да поеме „Скуадра адзура“.

Началният час на мача България - Италия е 21.45. Може да го проследите в сайта Gong.bg и на честотите на Дарик радио.