Селекционерът на националния отбор на Италия Антонио Конте има яснота за 16 играчи, които ще заведе на Евро 2016, но има съмнения за останалите седем футболисти, които ще попълнят състава на „адзурите“, съобщава „Гадзета дело Спорт“.

Според информацията, Антонио Конте със сигурност ще включи в своя състав Джанлуиджи Буфон, Салваторе Сиригу, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Матео Дармиан, Антонио Кандрева, Алесандро Флоренци, Тиаго Мота, Марко Пароло, Емануеле Джакерини, Стефан Ел Шаарауи, Федерико Бернардески, Едер, Симоне Дзадза и Грациано Пеле.

Антонио Конте вече събра повиканите играчи, като отсъстват само избраниците му от Милан и Ювентус, на които утре предстои участие във финала за Купата на Италия.

С най-добри показатели след направените изследвания на играчите е Даниеле де Роси от Рома, който в момента изглежда фаворит за ролята на плеймейкър пред останалите кандидати Жоржиньо и Рикардо Монтоливо.

За фланговете Конте ще се избира между Стефано Стураро, Джакомо Бонавентура и Роберто Сориано.

Марко Спортиело и Федерико Маркети са борят за третото място при вратарите.

Даниеле Ругани, Анжело Огбона, Давиде Астори и Франческо Ачерби са кандидатите за последното място при централните защитници.

Лоренцо де Силвестри и Матиа де Шилио водят битка за място при бековете, а Лука Антонели има травма, която може да го лиши от място на Евро 2016.

За позиция сред нападателите в националния отбор на Италия ще се избира между Лоренцо Инсиние, Чиро Имобиле и Леонардо Паволети. По всичко изглежда, че шансовете на Имобиле са най-сериозни, тъй като той има и нужния опит, докато Инсиние не пасва на схемата на игра на Конте. Паволети направи много силен сезон, но е твърде неопитен.