Голямата звезда на шведския национален отбор Златан Ибрахимович задмина носителя на Златната топка Кристиано Роналдо в класация по отбелязани голове за националните отбори. Нападателят на ПСЖ наниза две попадения за "тре крунур" срещу Молдова вчера. 

Така той събра вече 53 и задмина с едно попадение звездата на Реал Мадрид във вечната ранглиста на реализаторите за различните национални отбори. Така той вече дели третата позиция сред действащите играчи, като я дели с иракчанина Юнис Махмуд. 

Ибра обаче е по-напред от него, защото е постигнал головете си в 102 мача, докато Махмуд в цели 131 и го прави по-ефективен от него. Единствените двама все още действащи играчи пред него са националът на Гуатемала Карлос Руис с 57 гола и ирландецът Роби Кийн с 65 международния попадения на сметката си. 

Иначе във вечната ранглиста недостижим на върха изглежда лидерът Али Даеи. Легендата на Иран има цели 109 гола на сметката си, като изпреварва с огромна разлика следващите. А те са Ференц Пушкаш с 84, Кунишиге Камамото (Япония) с 80, Пеле със 77 и Шандор Кочиш от Унгария със 75 попадения.