Холандският национален отбор допусна поредна издънка в евроквалификациите, макар инфарктно да избегна загубата. "Лалетата" направиха 1:1  с Турция, като стигнаха до точката едва в последните секунди. 

Това попадение обаче не разсея облаците над главата на селекционера Гуус Хидинк. Специалистът беше обявил още в края на миналата година, че е готов да подаде оставка при следващ провал, а той, макар и частичен, дойде още в началото на тази година.

Автор на единственото попадение за гостите в този мач беше Бурак Йълмаз още преди почивката. Инфарктното изравняване дойде в 93-та минута, а автор на гола беше Уесли Снайдер, който се подвизава в Турция. 

Мачът започна с натиск на домакините, като още в 6-та минута Дейли Блинд имаше хубава възможност, но вратарят на турците Волкан Бабаджан я отрази. Три минути след това и Уесли Снайдер имаше шанс да се разпише, но ударът му от около 20 метра мина на сантиметри встрани от вратата. 

Около 20-та минута турците изравниха играта и имаха на свой ред два шанса. Бурак Йълмаз и Озан Туфан имаха страхотни шансове да се разпишат, но ударите им минаха на сантиметри встрани от вратата. 

Холандците отреагираха с изстрел на Мемфис Депай, който влизаше в долния ляв ъгъл на Бабаджан, но стражът се намеси подобаващо и отрази почти сигурно влизащата в мрежата му топка. 

Така се стигна до 37-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава Волкан Шен се справи със защитник в наказателното поле и пусна към Бурак Йълмаз. Нападателят излъга бранител на домакините и стреля мощно. Топката рикошира в тялото на Бруно Мартинс Инди, излъга вратаря на домакините и влезе в мрежата му - 1:0. 

До почивката Стефан де Врай имаше шанс да възстанови равенството набързо, но изстрелът му от вратарското поле по някакъв невероятен начин беше отразен от Волкан Бабаджан. 

След почивката на терена имаше само един отбор. Холандците не спираха да налитат към вратата на противника, но така и не успяха да намерят целта. Пропуските започнаха няколко минути след подновяването на играта. 

Уесли Снайдер и Лусиано Нарсинг направиха непростими пропуски в рамките на няколко секунди в 54-та минута. Три минути след това и Мемфис Депай не беше точен от страхотна ситуация. 

Обръчът около Бабаджан се затягаше все повече, а Ибрахим Афелай, Уесли Снайдер, Лусиано Нарсинг, Джетро Вилемс и кого ли още не се изредиха да пропускат един през друг пред стража на турците. 

Така се стигна до последните секунди на двубоя. Тогава Джетро Вилемс намери перфектно Снайдер и играещият в Турция халф препарира най-после Бабаджан, за да изравни. Това се случи две минути след изтичането на редовното време. 

До края "лалетата" се хвърлиха в бясно темпо в търсене на нов гол, но пак пропуски на Депай и Снайдер не позволиха на домакините да вземат и целите три точки по инфарктен начин в този мач. 

Така този хикс запази Холандия на третата позиция със 7 точки, докато турците са точно под тях с 6.