Холандия спечели с 2:0 контролата срещу Испания, която се игра на стадион „Амстердам Арена“. Испанците имаха инициативата през по-голямата част от мача, но допуснаха много груби грешки в защита, които бяха наказани. За сметка на това футболистите на Висенте дел Боске не успяха да реализират създадени положения пред вратата на Кенет Вермеер.

Испания влезе силно в мача и вкара гол още в 4-та минута чрез Иско, но попадението не бе зачетено заради засада на футболиста на Реал Мадрид.

Холандия бързо успя да отговори и в 6-та минута Мемфис Депай отправи опасен удар от дистанция, но Давид де Хеа залепи топката за ръкавиците си.

„Лалетата“ поведоха в резултата в 12-та минута, когато Уесли Снайдер центрира в наказателното поле на Испания, където Стефан де Врай бе изпуснат от Раул Албиол, което му позволи да засече топката с глава и да я изпрати във вратата на Давид де Хеа.

Холандия бързо успя да удвои преднината си. В 19-та минута Дави Клаасен получи топката в наказателното поле на Испания. Клаасен бе оставен непокрит и стреля, но първият му удар бе отразен от Де Хеа, след което при добавката не сбърка и направи резултата 2:0.

Испания тръгна мощно в атака след получените два гола. Кенет Вермеер се наложи да спасява опасен удар на Жерар Пике в 29-та минута. Минута по-късно Педро открадна топката от съперников футболисти и излезе сам срещу Вермеер, но тръгна до го финтира, което позволи на вратаря да се намеси решаващо и да му я отнеме. В 33-та минута Педро направи нов сериозен пропуск, след като излезе сам срещу Вермеер, а вратарят успя да спаси. Само няколко секунди по-късно Хуанми получи добър пас в наказателното поле на Холандия, но ударът му не бе точен.

Испания бе изключително близо до това да изравни резултата в 50-та минута, когато Хуан Бернат направи много добър пробив, след което подаде към Франсеск Фабрегас, но той стреля много неточно в аут.

Мемфис Депай можеше да вкара трети гол за Холандия в 55-та минута, когато получи топката в наказателното поле на Испания, където бе оставен непокрит, но стреля на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Давид де Хеа.

Жерар Пике стреля от фаул от границата на наказателното поле на Холандия в 61-та минута, след което се наложи Кенет Вермаар да се намесва на два пъти, за да улови сигурно топката. Испанците продължиха да нападат и в 66-та минута Алваро Мората подаде към Витоло, който стреля, но неточно в аут. Нов гол на испанците, този път на Давид Силва не бе зачетен заради засада в 70-та минута.

До края на мача испанците продължиха да редят пропуски чрез Фабрегас, Витоло, Мората и Давид Силва.