Големият фаворит в Група Б на квалификациите за Евро 2016 Белгия взе труден успех при гостуването си на Израел. Така "червените дяволи" излязоха на върха на класирането на групата си, тъй като надделяха с 1:0. 

Тимът си имаше голям герой и голям антигерой. В ролята на първия влезе Маруан Фелайни, който отбеляза единственото попадение още преди почивката, а втората роля беше за капитана Венсан Компани, който си изпроси глупав червен картон в средата на втората част. 

Иначе белгийците започнаха мача във вихрено темпо и можеха да решат всичко още през първите 45 минути. Още в третата минута Аксел Витсел се оказа сам срещу вратаря на Израел, но стреля на сантиметър-два встрани от вратата. 

Но в 9-та минута резултатът беше открит. Тогава след неособено добре ритната топка от Кевин де Брюин, на голова позиция се оказа Венсан Компани. Той стреля, но вратарят изби, обаче право на крака на Фелайни, който от няколко метра нямаше как да сбърка - 1:0. 

Белгийците вдигнаха оборотите до невероятно високо темпо, но това не им донесе повече попадения. В 11-та минута Де Брюин излезе пак сам срещу вратаря, но прати топката в тялото му и гол пак нямаше. 

До почивката продължиха да се редуват положения пред вратата на Израел, но или вратарят направи невероятни спасявания, или нападателите на гостите се скъсваха да пропускат. С такива се отличиха Еден Азар, Де Брюин и Фелайни. 

След почивката домакините излязоха коренно променени. Те се хвърлиха в търсене поне на изравняване и доста пъти бяха близо до това. Тал Бен Хаим и Бибрас Натхо обстрелваха Тибо Куртоа, но стражът беше непоколебим. 

Стражът на Челси отрази два страхотни изстрела на Еран Захави в 58-та и 61-та минути. А в 64-та минута положението за Белгия стана много тежко. Тогава Венсан Компани си изкара изключително глупав втори жълт картон за задържане на противник в половината на Израел и логично беше изгонен. 

Това само увеличи натиска на домакините, но той беше ялов. Захави и Бибрас Натхо не можаха да се разпишат, а в края израилтяните на два пъти поискаха дузпи за нарушения срещу Бен Хаим и Натхо, но реферът си замълча. 

В края натискът стана огромен, но в крайна сметка Тибо Куртоа беше просто непробиваем и така Белгия взе трите точки. Благодарение на тях "червените дяволи" са вече с 11 на върха, колкото има и вторият Уелс, но са с по-добра голова разлика. Израел е на третата позиция с 9 точки.