Германският полузащитник Карим Белараби ще пропусне приятелския мач на националния отбор срещу Словакия, който е тази вечер. Белараби е с лека контузия и от треньорския щаб са преценили, че няма да рискуват с включването му в двубоя. Световните шампиони ще напуснат базата си в Швейцария и ще пътуват до Аугсбург, където ще се проведе срещата.

Селекционерът Йоахим Льов ще разчита на много млади играчи, които ще имат шанс да го впечатлят. Това са Йосуа Кимих, Юлиан Вайгел и Юлиан Бранд, които за пръв път са в националния отбор. Очаква се тримата да дебютират за Бундестима.

"Първите ми впечатления за много добри. Атмосферата е страхотна, но всички са и много концентрирани", каза Льов на пресконференция днес.

Капитанът Бастиан Швайнщайгер, защитникът Матс Хумелс и нападателят Марко Ройс все още се възстановяват от контузии. Томас Мюлер, Месут Йозил и Мануел Нойер също ще останат в Швейцария след дългия сезон.

Лукас Подолски ще се присъедини към тима в Аугсбург, а Тони Кроос има ангажименти с тима на Реал (Мадрид), който тази вечер излиза срещу Атлетико Мадрид на финала на Шампионската лига в Милано./БТА