Отборите на Австрия и Швеция записаха победи в поредния кръг от европейските квалификации. Австрия очаквано нямаше проблеми в двубоя си от група G срещу аутсайдера Лихтенщайн и се наложи с 5:0 като гост.

Възпитаниците на селекционера на Марсел Колер решиха всичко в своя полза още през първото полувреме, когато гостите реалзираха два гола и пропуснаха от бялата точка.

Резултатът бе открит в 14-ата минута от Мартин Харник, а само две минути по-късно Марк Янко се разписа за 2:0. В средата на първата част Давид Алаба пропусна от бялата точка.

Футболистът на Байерн Мюнхен обаче се реваншира за пропуска си от 11-те метра и в 59-ата минута направи резултата класически. Златко Юнузович и Марко Арнаутович оформиха крайното 5:0 в полза на Австрия.

В другия мач от групата Швеция също спечели визитата си на Молдова. Скандинавският тим взе трите точки след успех с 2:0, а головете бяха дело на Златан Ибрахимович. Звездата на Пари Сен Жермен откри в 46-ата минута с красиво попадение. Шест минути преди края гостите стигнаха до дузпа, която Ибра превърна във втори гол.

В продължението на срещата Андреас Гранквист от тима на Швеция получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Австрия оглавява класирането в група G с актив от 13 точки, следван от Швеция с девет.