Давид Жинола не е в добро състояние, а точно обратното. Бившият футболист се намира в кома, но няма непосредствена опасност за живота му.

На Жинола е направен четворен байпас, и се очаква да няма допълнителни усложнения, съобщава Canal +.

Преди това френският журналист Жан Филип Люстик разказа точно какво се е случило в четвъртък, за да се стигне до проблема. Люстик е бил заедно с Жинола по време на приятелско мачле.

"Линейката пристигна 15 минути след инцидента. Не знаем какво ще стане. Намира се в стабилно състояние, но е в кома. Имаше сърдечен удар на терена. Падна пред очите ни. Ситуацията е доста драматична. Противно на обявеното в социалните мрежи, което бе направено от агента му. В нито един момент Давид Жинола не бе в добро състояние. Съобщението в Туитър изобщо не отговаря в на истината, за съжаление. Не знаем какво ще се случи," разказва Люстик.

"Оливие Жиро и Мат Покора първи се спуснаха към него, за да му попречат да си глътне езика, и направиха първоначални сърдечни масажи. Нямаше пулс. Те го спасиха в тези 15 минути докато пристигне помощ. В момента не знаем нищо за състоянието на Давид," добави Люстик.

Според други информации, снощи Жинола е бил опериран три часа от сърдечните хирурзи. Следващите часове ще са решаващи за състоянието му.