Изненадващи посетители имаха играчите на Селтик на днешната си тренировка. Те бяха посетени... от полицията. Но не става въпрос за провинение на някоя от звездите на "детелините". 

Органите на реда са отишли на заниманието, за да предупредят играчите да не се радват много, ако отбележат гол на предстоящото дерби с големия враг Глазгоу Рейнджърс. Двата тима се срещат на полуфинал за Купата на Лигата през уикенда. 

Това ще бъде първата им среща от три години насам, когато "тъмносините" фалираха и бяха пратени в последната професионална дивизия на местния футбол. Феновете на двата отбора вече се заканват за сблъсъци и полицията в града е мобилизирана до краен предел. 

Те са подготвени за какви ли не сцени, но не искат да бъдат предизвиквани излишно. Точно поради тази причина е и предупреждението към играчите на "детелините" да изразяват радостта си по-сдържано, ако се разпишат. 

Интересното е, че подобно посещение е нямало на тренировката на Глазгоу Рейнджърс. "Джърс" са смятани за тоталния аутсайдер в този мач и явно от полицията са преценили, че техен играч няма как да се разпише.