По традиция на 1 април ставаме „жертви“ на много шеги, в това число и футболни.

На този ден е нещо обичайно в медиите да се публикуват неверни информации, които читателите трябва да открият. Малко по-късно през деня или на следващия ден вестниците и телевизиите разкриват кои новини са били истина и кои лъжа.

Една от първите днес бе свързана с Манчестър Юнайтед. „Новината“ на Metro обяснява, че спринтьорът от Ямайка Юсейн Болт е подписал договор с „червените дяволи“ и вече води занимания с тима на Луис ван Гаал.

Фотошопът влиза в игра в много от информациите в британските издания. Заблудените феновете на Глазгоу дори повярваха, че на стадиона се предвижда построяването на покрив, който да предпазва от вятър и дъжд. Дизайнът на снимката е бил вдъхновен от рибарска мрежа.

В „новината“ на Daily Star също влиза в употреба преработена снимка. Жертвата е Уейн Рууни. На рамото на нападателя на Манчестър Юнайтед и бивш играч на Евертън беше изобразена татуировка - символът на Ливърпул - птицата Ливър.

Враждата между Арсенал и Тотнъм също бе използвана за първоаприлска шега. Според „достоверна информация“ Хари Кейн може да се присъедини към Арсенал, като в сделката бъдат включени Дани Уелбек и Тио Уолкът.

Завръщането на Пол Погба в Манчестър Юнайтед също е възможно само в Деня на шегата. Цената, която евентуално ще бъде платена за футболиста е 83 милиона паунда.