Българският фен-клуб на популярния турски гранд Галатасарай организират Galatasaray Millennium Weekend на 21.05.2016.

В него се очаква да участват 12 футболни отбора, 150 футболисти, участници от 5г. до 50г., всичките обединени от една идея!

Знаете ли, че Галатасарай е най-успешният турски футболен отбор със своите спечелени 69 купи. Нито един друг отбор не може да се доближи до това постижение, а камо ли да го и надмине. Нещо повече, отборът е печелил най-много титли във всяка една възможна надпревара, сред които са Турска Супер Лига, Купа на Турция, Супер Купа на Турция, Купа на спортните журналисти и още много други.

Фенове на Галатасарай

източник: Българският фен-клуб Галатасарай

На 21.05.2016г., за втора поредна година, от Галатасарай Фен Клуб България ще отбележат годишнината от тези ненадминати постижения, най-високото от които, разбира се, остават спечелените през 2000г. Купа на УЕФА и последващата Супер Купа на Европа. Организира се Galatasaray Millennium Weekend, събитие, с което най-вече се цели да покаже че купите са важни, но по-важни са идеята и ценностите на клуба, довели до спечелването на всички тези титли.

Фенове на Галатасарай

източник: Българският фен-клуб Галатасарай

Акцентът тази година са децата, което е продължение на стартиралия през изминалата година проект “Първи стъпки във футбола”, който е насочен към безвъзмездно развитие на спортни навици у подрастващите. В рамките на един ден ще бъдат организирани три различни турнира - Футбол 5, Футбол 7 и Футбол Галатасарай.

Футбол 5 - ще участват деца родени през 2007г. и 2008г. от отборите на Родопи 1935 Момчилград, ДИТ София, Галатасарй Фен Клуб България, РД Спорт, Академик 1 и Академик 2.

Футбол 7 - ще участват деца родени през 2005г. и 2006г. от отборите на Родопи 1935 Момчилград, ДИТ София, Галатасарй Фен Клуб България.

Фенове на Галатасарай

източник: Българският фен-клуб Галатасарай

Футбол Галатасарай - ще участват отборите на Галатасарай Фен Клуб България, Галатасарай ултрАслан и Галатасарай 33+ (ветерани), които отбори са съставени изцяло от членове на фенклба ни.

След футболните надпревари ще бъде ортанизирано посещение от страна на децата на Музей на спорта и Национален стадион Васил Левски. Денят завършва с поредната Вечер на Галатасарай, която ще се проведе в бар&грил Миленката в Студенски град.

Футболните турнири ще имат и своята благотворителна кауза, с която се цели да се помогне на деца лишени от родителски грижи. Ще се събират средства, с които да бъдат закупени както спортни пособия, така и битова техника в подкрепа на Дом за деца лишени от родителски грижи Асен Златарев, гр. Враца (www.milostiv.org/213).

Канят се всички приятели и привърженици на спорта на 21.05.2016г. в гр. София, където ще се проведе поредния Galatasaray Millennium Weekend.

Галатасарай

източник: Българският фен-клуб Галатасарай