Сръбската футболна федерация не губи време и официално обяви, че ще обжалва наказанието, наложено от УЕФА заради мача с Албания. На този двубой в Белград фенове на албанците пуснаха дрон с флага на страната, който беше уловен от играчи на "плавите", а после агитка на домакините нахлу на терена. 

Заради този инцидент сърбите бяха наказани с два мача без публика и им бяха отнети три точки. А пък на албанците беше присъдена служебна загуба. Буквално два часа след обявяването на тези санкции, сърбите обявиха, че ще обжалват. А имаха срок от три дни да обявят дали ще го направят. 

"Ръководителите на Сръбския футболен съюз се запозна с наказанието на УЕФА и разгледа подробно мотивите по него. Всички единодушно се съгласихме, че то трябва да бъде обжалвано, защото в него има много слаби места."

"Дисциплинарната комисия на Европейската футболна централа показа липса на всякаква принципност, особено ако съдим и по наказанието на Сърбия за инцидента в Генуа преди няколко години", пише в позицията на сърбите по казуса. 

До края на месеца ще е ясно дали обжалването ще бъде допуснато до Апелативната комисия на УЕФА, а тя в двуседмичен срок ще трябва да се произнесе.