Българският национал Ивелин Попов започна като титуляр за своя Спартак Москва при победата над един от преките конкуренти за върха Ростов. Двубоят на "Лужники" завърши 1:0, като гостите доиграха двубоя с деветима футболисти. 

Българският нападател остана на терена до 68-та минута, когато беше заменен от Лоренцо Мелгарехо. В този момент от двубоя крайният резултат вече беше оформен и отсъствието му не повлия на изхода. 

Иначе Ростов остана с десет души точно преди почивката, когато беше изгонен с директен червен картон Фьодор Кудряшов. Но голове до края на първата част не паднаха. Развръзката остана за след почивката. 

В 53-та минута Денис Глушаков се разписа след асистенция на Зе Луис и в крайна сметка това се оказа и единственият гол в мача. 13 минути след това Попето беше сменен. 

А за да стане задачата на Ростов непосилна, гостите останаха деветима на терена четвърт час преди края, когато беше изгонен и Сесар Навас за втори жълт картон. 

Така Спартак излезе на върха с 22 точки, а една пред преследвача ЦСКА Москва. Ростов остана с 16 на петата позиция и така този тим изпусна важни точки в битката за челото и квотите в Европа.