Спартак Москва удържа върха в руския шампионат след трудна победа в гостуването на коравия тим на Урал Екатеринбург. Тимът от столицата надделя със скромното 1:0 с попадение след почивката. 

За московчани титуляр започна българският национал Ивелин Попов, който остана на терена до 73-та минута. Той се отчете и с попадение преди почивката, но то беше отменено заради засада. 

Попето беше точен в 18-та минута, но в момента на паса към него беше зад защитата и реферите логично не зачетоха гола. Победният такъв за Спартак отбеляза Лоренсо Мелгарехо в 49-та минута след пас на Ромуло. 

Българинът направи силен мач до смяната си в 73-та минута, когато на неговото място се появи Артьом Тимофеев. До края московчани устискаха преднината си и се поздравиха с важните три точки. 

Така те вече имат 25 в актива си след 11 мача и не могат да бъдат изместени от върха, защото вторият Зенит е с три по-малко, макар и все още да не е изиграл мача си от този кръг. Тимът от Санкт Петербург обаче няма как все още да избута Спартак от първото място. Урал пък е на 13-о място с 9 точки.