Селекционерът на мексиканския национален отбор Мигел Ерера не можа да отпразнува успеха в „Голд Къп“ подобаващо, тъй като само часове след спечелената титла се замеси в неприятен инцидент. Според медиите в Мексико наставникът е ударил телевизионният коментатор Кристиан Мартиноли, който минава за един от главните му критици.

Случката се разиграла, докато двамата се качвали на самолета си на летището във Филаделфия, САЩ.

Конфликтът между двамата датира още от Световното първенство, когато Мартиноли започна яростно да критикува поведението на наставника. Журналистът не одобрява постоянните нападки на треньора към съдиите, а също и честата му поява в телевизионни реклами. Опитният Мартиноли също така неведнъж се изказвал остро и за пътуванията на Ерера до Европа за срещи с националите, които играят на Стария континент.

Естествено, известният с лютия си нрав специалист не е чакал дълго, преди да потърси реванш. Той се засякъл с Мартиноли на летището във Филаделфия, като е бил в компанията на своя асистент Луис Гарсия. Журналистът предложил на последния да мине пред него, а след това се навел да провери телефона. Именно тогава Ерера налетял и го ударил в тила. Гарсия реагирал светкавично и успял да успокои наставника.

На този етап Ерера категорично отрича за инцидента, ала има свидетели, които могат да потвърдят, че и дъщеря му се намесила в краткото стълкновение.

„Докато се редяхме на опашката, той на няколко пъти ме предизвика на бой. Каза ми, че всеки път, когато се срещнем, нещата ще се развиват по този начин“, оплака се Мартиноли.