От Белия дом отказаха да дадат коментар след преизбирането на Сеп Блатер за президент на ФИФА. От администрацията на президента на САЩ не пожелаха да коментират въпроса.

Говорителят на Държавния департамент Джефф Ратке бе кратък: "Ние нямаме позиция по въпроса кой трябва да бъде президент на ФИФА."

Междувременно президентът на Руския футболен съюз Николай Толстих поздрави Сеп Блатер за успеха.

„Русия поздравява Блатер с поредното избиране на поста за президент. Блатер разбира проблемите и знае по какъв начин трябва да се развива футболът“, каза Толстих.

„Той е опитен ръководител, който има подкрепата на голяма част от членовете на световната централа и обществеността разбира, че за да вървят напред трябва да има консолидация на всички участници във футболния процес“, каза още шефът на федерацията на Русия.

79-годишният швейцарец остава начело на световната футболна централа, след като неговият опонент - принцът на Йордания Али бин ал-Хюсеин си направи отвод преди повторното гласуване. По този начин балотажът за президент на организацията се обезсмисли, а Сеп Блатер започна да приема поздравления за успеха си. При първия вот Блатер получи 133 гласа, като само 7 не му достигнаха да бъде избран на първия тур.