Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА), отложи насрочената за този уикенд среща на Изпълнителния комитет на организацията. На нея ръководителите на европейския футбол щяха да обсъждат съвместните си действия към назрелия конфликт във ФИФА, както и варианта за бойкот на световни първенства. 

Сеп Блатер обаче подаде оставка, а Платини и компания просто ще изгледат финала на Шампионската лига между испанския Барселона и италианския Ювентус.

"Футболните фенове по цял свят, включително и аз, следим с голямо притеснение развитието на корупционния скандал във ФИФА. След вчерашните събития и заради непредвидимостта на разследването, аз реших за най-удачен вариант да отложим срещата, която бяхме предвидили за идния уикенд в Берлин", каза той, цитиран от официалния уебсайт на УЕФА.

"Всеки ден излизат нови информации и аз смятам, че е най-мъдро да обмислим случващото се известно време. Така ще имаме възможност всички заедно да изясним позицията си. Когато има повече светлина върху случващото се във ФИФА, ние ще проведем тази среща. Ще използваме уикенда в Берлин, за да се съсредоточим върху едно от най-значимите събития в УЕФА - финалът на Шампионската лига", добави той.

Във вторник, след оставката на Сеп Блатер, Платини заяви: "Решението е трудно, смело и правилно"./БТА