Поредното голямо име в световния футбол реши да сложи точка на кариерата си. Това е бившият нападател на Диего Милито, който този уикенд ще изиграе последния си мач като активен футболист. 

В момента той носи екипа на Расинг в родната си Аржентина. След двубоя с Темперлей тази вечер нападателят, който след броени дни навършва 37 години, ще се оттегли от футбола, като още не е разкрил с какво ще се занимава след това. 

"Предстои ми много емоционален момент и със сигурност ще плача, макар все още да не знам как ще реагирам след последния ми мач. Благодаря на всички отбори, в които съм играл, но Расинг е моят дом и затова приключвам тук. Ще кажа на младите, че с много труд, всички мечти се постигат", сподели Милито. 

Той направи много силна кариера по терените в Испания и Италия, но върхът в кариерата му си остава 2010 г., когато спечели всичко на клубно ниво с Интер. Тогава във финала на Шампионската лига аржентинецът вкара и двете попадения за успеха с 2:0 над Байерн, а като цяло през онази кампания наниза 30 попадения във всички турнири.