Бразилия се провали за пореден път на голямо първенство. Под ръководството на Карлос Дунга "Селесао" отпадна на 1/4-финалите в турнира Копа Америка, а това стана след изпълнение на дузпи от състава на Парагвай.

Това беше прието тежко от феновете на тима, но има и доста по-тежки поражения в историята на бразилския футбол.

Ето част от тях:

2014 - полуфинал на Мондиала срещу Германия загубен с 1:7. Това тежко поражение ще е в устата на хората още дълги години. Бразилия беше без Неймар и Тиаго Силва за този мач, но едва ли друг национален отбор би губил с пет гола до 29-ата минута на срещата и то като домакин. Трудно е да се повярва, но имаше такъв мач и той се игра само преди година.

2001 - срещу Хондурас загуба с 0:2 (1/4-финал на Копа Америка). Начело на тима е Луиш Фелипе Сколари, който изми срама със световната титла година по-късно.

1920 - загуба от Уругвай с 0:6 за Копа Америка. Преди 95 години Копата се провежда в Чили. Тогава участие взимат едва 4 отбора (Аржентина, Чили, Уругвай и Бразилия). Шампионът се определя само с групова фаза, без плейофи и финал. Бразилия не стига и до гол за престиж, а Урусите вкарват по 3 гола във всяко полувреме.

1934 - загуба от Югославия с 4:8 в приятелски мач. Бразилците губят още в първия кръг на Световното първенство от Испания и гостуват на Балканите, където губят сериозно от съперника си.

1998 - загуба на финалната битка от Франция на Световното първенство с класическото 0:3. Зидан е над всички, а младата звезда на Бразилия Роналдо е бледа сянка на показаното преди това в турнира.