Когато преди месец звездата на ПСЖ Златан Ибрахимович влезе в лазарета, всички мислеха, че става въпрос за дребен проблем с петата и той скоро би трябвало да се върне на терена. Но толкова време по-късно редица лекари се чудеха какво мъчи шведския нападател. 

Мина се през какви ли не диагнози, преди днес лекарите в родината му да разкрият причината - възпалени сухожилия на коляното и глезена. Те обаче не се наеха с прогноза дали ще трябва операция или колко време ще продължи възстановяването. 

Ясна е и причината за проблемите на Ибра - провалена лятна подготовка. Почивката му беше нарушена, за да бъде извикан от тима си за серия приятелски срещи, които нарушиха режима му и в крайна сметка му се отразиха по този начин. 

Първоначално парижани се надяваха да имат на разположение голямата си звезда за дербито с Марсилия за 9 ноември, но сега тази дата за завръщането на 33-годишния таран остава под огромна въпросителна. 

В сряда на 29 октомври Ибра се връща в Париж и ще има дълъг разговор с лекарите на ПСЖ и ще мине последни прегледи. След тях ще стане ясно дали ще се наложи да бъде опериран, или ще се излекува само с почивка.