Бразилия се наложи с 3:1 над Франция в контролна среща, играна пред 81 000 на "Стад дьо Франс".

Домакините поведоха, но след това Селесао направи пълен обрат, и взе седма поредна победа в контролните си мачове от Мондиал 2014 насам.

Бразилия се поздрави с успех и в последната проверка между двата тима - през 2013-та, макар че Франция има сериозно предимство в официалните мачове - 3 към 1 победи на световни първенства.

Срещата започна с минута мълчание за 150-те загинали в самолетната катастрофа в Алпите.

Преди мача на терена бяха представени и някои от легендите на френския футбол, спечелили Мондиал 1998, след финал именно срещу Бразилия.

Двубоят в Париж бе интересен и оправда големите очаквания.

Звездите на Реал Мадрид и Барселона Карим Бензема и Неймар размениха по едно опасно положение още в първите минути, преди в 21-та Франция да открие резултата.

Матийо Валбуена центрира от корнер, а Рафаел Варан с глава засече точно в мрежата.

Роберто Фирмино принуди Стив Манданда да демонстрира уменията си в 30-та минута след отличен удар на бразилеца. Пет минути преди края на първото полувреме, Оскар се озова сам срещу Манданда, и там вече стражът на французите вече нямаше какво да стори.

Първите минути след почивката бяха за Бразилия, и Луис Густаво първо притесни защитата на "петлите", а в 57-та минута Неймар получи страхотен пас и наниза втори гол за гостите, за пълен обрат.

Муса Сисоко, Карим Бензема и Антоан Гризман направиха пропуски в следващия четвърт час.

В 69-та минута пък Луис Густаво с глава засече центриране на Вилиан и направи 3:1 за Селесао. Самият Вилиан можеше също да се разпише минути по-късно, но Манданда реагира добре.

В последните 15 минути и двамата треньори направиха куп смени, а последният шанс се откри пред една от резервите на Франция - Набил Фекир, но топката прелетя покрай гредата.

Франция: Манданда, Саня, Варан, Сако, Евра, Сисоко, Шнейдерлин, Матуиди, Валбуена, Гризман, Бензема.

Бразилия: Джеферсон, Филипе, Миранда, Тиаго Силва, Данило, Оскар, Елиас, Луис Густаво, Вилиан, Неймар, Фирмино.