Фондацията на Стилиян Петров продължава да развива своята дейност с пълна сила. Мисията на Стенли вече окончателно се премести от терена в помощ на хората, които се борят с болестта левкемия.

Организацията, основана от бившия капитан на националния тим на България и Астън Вила, покани потребителите на социалните мрежи да споделят своите „големите снимки“ на „малките неща“.

Идеята е в рамките на 30 дни да се събират средства за благотворителност. Сумата, която ще бъде събрана, ще отиде за изследвания и подобряване на медицинската помощ за хората, страдащи от левкемия, както и за борбата срещу рака в три различни болници – две в Бирмингам, едната от които детска, както и една в Лондон.

30-дневната кампания на преминалия през тежката болест Стилиян Петров има за задача да се даде възможност на дарителите, а и на всички хора да споделят снимки чрез сайта, социалните медии или чрез електронната поща специални моменти от своя живот.

„Желанието ми е да бъдат разбрани и оценени начините, по които това заболяване въздейства върху живота на толкова много хора. Това е много скъп процес за семействата, тъй като става дума за пътувания, настанявания и разбира се, разходите за медицинско обслужване“, сподели Стилиян Петров.

„Мога да помогна, и искам да помагам, затова създадох фондацията. Ние можем да дадем отговор на въпросите на хората, диагностицирани с това заболяване“, допълни още Стенли.

Самият Стилиян Петров не пропуска да обяви в медийните си изяви, че днес, след като е оздравял, не пропуска да се наслаждава на всеки един малък миг от своя живот.