Селекционерът на Италия Антонио Конте сподели след равенството 1:1 в приятелския мач срещу Англия, че неговите момчета ги е грижа за фланелките, които носят. Наставникът отново се върна и към мача срещу българския национален отбор.

„Не мога да кажа, че не ми хареса представянето на Италия и срещу България, но получихме два гола след две разсейвания. Имахме възможности да победим на този терен, на който срещаме трудности“, сподели Антонио Конте.

„Резултатът в София беше важен за квалификациите, доколкото България и Норвегия са отборите, които могат да ни застрашат нас, както и Хърватия“, допълни селекционерът.

„Това, че не бяхме победени в България е позитивно. За сравнение, тази вечер, приятелският мач беше срещу силен съперник, за да могат играчите да трупат опит. Италия игра на ниво и двата отбора се опитваха да се победят. Мисля, че равенството беше заслуженият резултат“, добави Конте.

„Имам вяра в тези момчета, които показаха колко много ги е грижа за тази фланелка, те изпитват гордост, че могат да представят страната си“, коментира още Конте.