Мачове от 1 часа след полунощ възнамерява да предложи вероятният кандидат за президент на ФИФА Харолд Мейн-Никълс. Става дума за двубоите от Световното първенство през 2022 година, което ще се проведе в Катар. Според бившия шеф на Чилийската футболна федерация тази екстравагантна идея ще позволи първенството да се проведе през лятото и едновременно с това да бъдат избегнати най-големите горещини. 

Все още не е ясно кога точно ще се проведе Мондиалът, като водещото предложение е той да бъде през ноември или декември.

Според Мейн-Никълс обаче такова решение би предизвикало хаос в повече големи футболни лиги. „Ранните мачове да започват в 7 вечерта, следващите да са в 10, а късните - в 1 след полунощ“, заяви Мейн-Никълс пред ББС.

Друга идея, която евентуалният кандидат за шеф на ФИФА дава, е турнирът да започне в средата на май и да продължи до средата на юни, като по този се избегнат големите летни жеги. „Вариантът с януари и февруари не е удачен, тъй като би съвпадал със Зимните Олимпийски игри, както и със СуперБоул“, добави Мейн-Никълс.

По думите му от ФИФА трябва да организират младежки футболен турнир в Катар няколко години преди самия Мондиал с участието на отбори от различни континенти, за да се прецени как условията ще влияят на играчите.

Харолд Мейн-Никълс трябва да реши до края на януари дали ще се кандидатира за поста на президент на ФИФА. Изборите ще бъдат през май месец 2015 година.