Българският национал Георги Миланов не успя да помогне по никакъв начин на тима си Грасхопър да избегне тежкото поражение при гостуването на Люцерн. "Скакалците" паднаха с 0:3 в пряката битка за място в Европа. 

Полузащитникът започна мача като титуляр, но не се отличи с особено класни отигравания. Той беше сменен в 74-та минута, а на неговото място влезе младокът Никола Георгиев, който доигра двубоя. 

Мачът се разви кошмарно за Грасхопър. Още в 17-та минута Якоб Янчер откри резултата след точно изпълнена дузпа, а още до почивката авансът на домакините беше два чисти гола. В 37-та минута Михаел Фрай направи 2:0 след асистенция на Томислав Пулич. 

Последва по-равностойно второ полувреме, в края на което Миланов беше сменен. А шест минути след излизането му резултатът беше оформен. В 80-та минута Якоб Янчер отбеляза за 3:0 и оформи крайното изражение на резултата. 

Така Грасхопър остана на третата позиция с 49 точки, но преследвачите дишат във врата му. Сред тях е Люцерн, който е пети с вече 47 точки, колкото има и четвъртият Сион.